Velike ljubezenske zgodbe. Great love stories.

   An article about the factors that create strong and powerful couples.

Ljubezen in denar poganjata svet. In v tej dvojici je ljubezen prav gotovo soj svetlobe v temo. Ob denarju kot gonilni sili se pred očmi odvijejo portreti starih obrazov z upadlimi ustnicami in strašljivimi očmi. Zato raje o ljubezni …

Kateri so pogoji za velike ljubezni? Kaj je potrebno, da vzplamtita Romeo in Juilija, Paris in Helena, Napoleon in Josephine, Elizabeth in Darcy, Michelle in Barrack, Johnny  in June, Bonnie in Clyde, Marie in Pierre, Jean Paul in Simone, Kim in Kanye?

Začne se z močno kemijo, ki zaneti strast. Duše se prepoznajo, hormoni podivjajo, polasti se nas skoraj obsesija, smejimo se tudi, ko smo sami, pojemo, pridemo iz svoje cone udobja, skrbimo zase in vidimo samo najboljše v svojem objektu ljubezni. Od zjutraj, ko se zbudimo, do takrat, ko ob sladkih sanjarjenjih zaspimo. Tudi naše bitje srca in dihanje se uskladi z ritmom ljubljenega.

Začetki so obetajoči marsikje. Kot ideje, ki se nam porajajo. Nekatere uresničimo, drugih ne. Bi bilo torej preveč trditi, da velike ljubezenske zgodbe napišejo le najbolj vztrajni, tisti z najboljšimi delovnimi navadami, tisti najbolj slepo zaverovani, da pišejo nekaj velikega.

Čutim potrebo zbanalizirati vsiljene romantične predstave, da ljubezen premaga vse, da je močnejša in samo-obnavljajoča sila, ki nam je namenjena ali ne. Ker, če to ni, potem dobimo v roke nazaj možnost, pravico in dolžnost, da soustvarjamo velike ljubezenske zgodbe. Da primemo bika za roge in ga zajezdimo vsak dan znova. Ker drugače ne gre. Vsak dan je treba znova izbrati ljubezen, odpuščanje, milino in osvajanje.

Iskati moramo vedno znova tisto mejo med domačnostjo in skrivnostnostjo. Med toplino in odmaknjenostjo. Med individualnostjo in dvojino. Da smo dovolj Midva in dovolj Jaz.

Danes imamo možnost biti zelo sami. Lahko izberemo samoto, ker partnerstvo zahteva od nas preveč. Vsakdanjik nam nalaga ogromno misli za naprej in za nazaj in smo težko v trenutku, težko podarimo pozornost, pogled in čas drugemu.

Vedno znova se vračamo na začetek, ker predamo igro, ko nam postane pretežko. Mnogi od nas ne pridemo na next level v partnerstvih, ker se premalo zavedamo, da je treba izboljšati spretnosti, da napreduješ. Da je treba poskusiti drugače, če ne gre tako. Zamenjamo partnerja, če se nam zdi, da nam ne podaja žoge, kot bi mi želeli. Pri tem pa pozabljamo, da je mogoče mi ne lovimo dovolj dobro.

Velike ljubezenske zgodbe so najbrž tiste, kjer oba igralca v timu, če že uporabljamo športno terminologijo, skrbita za lastni razvoj, poznata pravila igre, sta vztrajna in strastna do igre same. Želeti si moramo dvojino, se zavedati, da smo na isti strani in tudi, da se veličina reke ne vidi pri izviru, ampak pri njenem izlivu. Zato naj bo sladkost srečnega staranja v dvoje sličica, ki jo z magnetom pripnemo na virtualni hladilnik.

Pri tem pa še opomin, da so naše življenje naše navade. Da sprememba rutine lahko reši marsikatero razvado ali problem. Ne borimo se proti nezaželjenemu, ampak gradimo novo. Z ljubeznijo svetimo v temo in ustvarjamo nove navade, ki bodo hranile našo veliko ljubezensko zgodbo. Ker se dobra energija med dvema ne sešteva, ampak množi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s